Top 10 Must see Dusseldorf

Top 10 Must see Dusseldorf

De Top 10 Must see Dusseldorf en dingen om te doen in Dusseldorf bestaat uit verschillende bezienswaardigheden in en rondom Dusseldorf. Dusseldorf is de 7de stad van Duitsland en staat naast de (Königsallee) bekend om de grootste kermis van Europa, Größte Kirmes am Rhein.

1 altstad

De Altstadt van Düsseldorf wordt wegens de vele kroegen ook de “längste Theke der Welt” (de langste bar van de wereld) genoemd. De specialiteit in en rond Düsseldorf is het ‘Altbier’ een bovengegist bier dat vooral in de buurt gebrouwen wordt.

Rheinturm2 Rheinturm

De Rheinturm heeft antennes voor radio en televisie en is met zijn 240,5 meter het hoogste gebouw van Düsseldorf. In de Rheinturm bevinden zich nog een observatiedek en een ronddraaiend restaurant. De toren bevat 7.500 kubieke meter beton en weegt 22.500 ton. Aan de toren zit een digitale klok, deze is de grootste ter wereld.

 

 

 

Medien hafen3 Medien hafen

Op nog geen 1000 meter van Altstadt, het oude centrum van Düsseldorf, vind je MedienHafen. Omringd door allemaal hippe, nieuwe gebouwen lijkt het net alsof je in een hele andere stad beland bent. Vooral liefhebbers van moderne architectuur zullen hier hun ogen uitkijken; de gebouwen zijn ontworpen door vele beroemde nationale en internationale architecten. Zoals de naam Media Haven al doet denken vind je hier vooral mediabedrijven.

 

 

 

Koningsallee4 Koningsallee

De ‘Kö’ of Koningsallee in Düsseldorf is een van de meest exclusieve winkelstraten ter wereld. Naast de vele exclusieve boutiques van merken als Gucci, Armani en Cartier zijn er op de Kö ook diverse grote warenhuizen zoals Kaufhof.

Tip: ga een uurtje op een terras zitten met een glaasje bubbels en kijk naar de de outfits van de shoppers en de auto’s die voorbijkomen. Wat je hier in een uurtje aan Masarati’s en Ferrari’s voorbij ziet komen daar moet je in de PC weken voor blijven zitten. Neem wel een goed gevuld portemonnee mee..

 

 

Schloss Benrath5 Schloss Benrath

Het voormalige jachtpaleis ligt direct aan de Rijn en werd in de 18e eeuw gebouwd. Het Slot Benrath wordt omringd door een imposant bosgebied waardoor het heerlijk wandelen is. De lange laan voor het paleis in combinatie met de zachtroze tinten van het gebouw maken het een sprookjesachtig geheel. Het paleis heeft daarnaast een schitterende 18e eeuwse tuin en er zijn enkele musea waaronder het mooie tuinkunstmuseum.

 

 

 

Wildpark Dusseldorf6 Wildpark Dusseldorf

Het wildpark van het Grafenberg bos in het Grafenberg bos behoort met zijn oppervlakte van 36 hectare van de grotere parken in Düsseldorf . Hij is een van de oudste wildparken in Duitsland en toont alleen inheemse soorten en de toegang is gratis.

 

 

 

Rheinuferpromenade7 Rheinuferpromenade

Naast de oostoever van de Rijn ligt de Rheinuferpromenade. Jong en oud komt hier om lekker te ontspannen op een van de vele terrasjes. Mensen wandelen, skeeleren, laten de hond uit of zitten gewoon op een bankje te genieten van alles wat voorbij komt. De Rijnboulevard is dan ook de grote trots van de Düsseldorfse bevolking.

 

 

 

Neanderthal Museum8 Neanderthal Museum

Dit museum ligt in het Neanderthal dal, waar vroeger de eerste restanten van een Neanderthaler zijn gevonden. De tentoonstelling is gericht op de menselijke evolutie en verspreid over vier verdiepingen. Je ziet hier  hoe de Neanderthalers leefden en wat ze aten, hoe ze jaagden en wat voor verdere kennis ze al hadden.

 

 

 

Kaiserpfalz Kaiserswerth9 Kaiserpfalz Kaiserswerth

Op de grens van het pittoreske Kaiserwerth direct naast de Rijn vind je de ruïne van wat ooit een van de belangrijkste kastelen aan deze rivier was. Het keizerlijk paleis werd gebouwd onder bewind van keizer Hendrik III in de 10e eeuw en is uitgebreid door keizer Barbarossa tussen 1174 en 1184. Tijdens de Spaanse Successieoorlog in 1702 werd het paleis voor de laatste keer belegerd, waarna het vernietigd werd. Sinds begin deze eeuw zijn restaurateurs bezig met het behouden van de ruïnes. Van mei tot eind oktober kan je een kijkje nemen bij de overblijfselen van dit ooit indrukwekkende kasteel.

 

 

Aquazoo – Löbbecke Museum10 Aquazoo – Löbbecke Museum

Het Löbbecke-Museum bestaat al sinds 1904, maar heeft pas sinds 1947 een aquarium. In 1987 is het museum, inclusief aquarium, verhuisd naar een geheel nieuw gebouw. Tijdens de rondgang kom je diverse dieren tegen, waaronder ezelspinguins, haaien, vele reptielen, vissen, insecten, maar ook nog wat kleine zoogdieren zoals dwergmangoesten en goendi’s.

 

 

Lees ook onze andere Must See

Top 10 Must see Berlijn
Top 10 Must see Keulen

[plinker]

468 ad